placeholder
De Band

De Band, Zwols Kapellenfestival en een prijs

06-02-2017

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd; dit moet de organisatie van het Zwols Kapellenfestival gedacht hebben toen zij 15 kapellen uitnodigden voor het jaarlijks muziek festijn. In een gezellig aangeklede Bierton werden de verschillende gezelschappen en haar fans ontvangen om elkaar vervolgens te trakteren op verschillenden soorten muziek. 

De kapellen kwamen dit jaar uit o.a. Amersfoort, Tijnje, Kampen en natuurlijk Zwolle. Ook waren de muziek stijlen verschillend, van een percussieband tot low land piper band en blaasmuziek. Kortom een zeer gevarieerd programma!

De Band maakte om 14.55 uur (conform programma) haar opwachting met een pauze deuntje; het prachtige, stijlvolle en gevoelige 'Avond' werd op sensationele wijze gebracht. Met deze gevoelig tonen werd de overvolle zaal in vervoering gebracht. Op verzoek werd ook de Anita Meyer kneiter 'Why tell em why' gebracht.

Om exact 17.20 uur (het is altijd prettig wanneer een organisatie de tijd goed in de hand heeft!?) begon De Band met haar hoofdact, voor onze digitale fans werd toen ook de live-stream via Facebook gestart.
De binnenkomst van De Band leden was uniek, gehuld als dansmariekes met echte ponpons (in de Zwolse kleuren) onder begeleiding van Bloaskapel Pardoes (waarvoor dank!!) verraste De Band haar publiek. Zo laat De Band zien dat zij naast stijlvol ook elegant en gracieus zijn.

Op het podium werd een traditionele 'Haka' dans uitgevoerd, waarna De Band haar instrumenten ter hand nam en de zaal in extase bracht met een blokje vol muzikale hoogtepunten. Traditioneel werden door De Band een aantal nieuwe nummers gebracht.Dat het optreden van De Band gewaardeerd werd, werd duidelijk bij de prijsuitreiking. Een eerste prijs voor leukste, mooiste, gaafste, muzikaalste en origineelste optreden!!

Wij kijken terug op een mooie middag en danken publiek (zowel live als digitaal), jury en de Nieuwe Bierton!!

Foto's

Fotograaf:

Reageer via facebook

';

Deze site is ontwikkeld door Time2impress