placeholder
De Band

De Band en Politiek

06-03-2017

Met de campagne ‘Elke Stem Telt’ legt de overheid uit dat elke stem invloed heeft. In de campagnefilmpjes zie je drie verschillende metaforen, een van die metaforen is een koor. Een koor maakt duidelijk dat iedereen een ander geluid brengt.
 
Dit is natuurlijk ook van toepassing op De Band!!
 
De samenstelling van De Band, de verschillende instrumenten en het (vintage en soms legendarische) repertoire maken De Band zoals deze nu is. Verder heeft ieder lid van De Band zijn rol in het geheel, de (streng) geselecteerde muzikanten vormen samen een bijzondere groep mannen die wat voor elkaar over hebben. 
 
Als instrumentalisten zijn de mannen fantastisch (sommige zouden zeggen; ongeëvenaard), het samenspel op basis van de prachtige arrangementen (meestal zelfgeschreven, soms aangekocht maar dan gemodelleerd voor De Band door onze eigen kapelmeister) en de enorme dosis aan ervaring maakt De Band uniek.


 
Dat ook hier elke stem telt is duidelijk, op de basis wordt voortgebouwd. De warme lage tonen worden door de bassectie neergelegd, de bastrombone vult dit aan met diepte en cachet. Alleen al luisteren naar deze twee muzikanten is een genot voor het oor.

De trombonesectie vormt met haar meerstemmigheid een verdere uitbouw van de mooie liedjes van De Band. De veelzijdigheid van de sectie laat zich zien in het makkelijk schakelen tussen harmonieus begeleiden en het zeer muzikaal brengen van solo’s. 
 
Om het publiek verder in extase te brengen wordt door de (onvolprezen) trompetsectie het hogere register in de liedjes gebracht. De meerstemmigheid van deze sectie zorgt voor een excellente balans in De Band, de combinatie van de sectie vormt (soms letterlijk) het hoogte punt van De Band.
 
De secties gezamenlijk vormt een gevoelige en mooie balans. De aanvulling van de (soms onnavolgbare) ritmesectie completeert het geheel. Met een jaloersmakend gevoel voor ritme weet deze sectie dat extra’s te brengen waar de sound van De Band inmiddels bekend om staat.
 
De Rijksoverheid geeft het zo treffend aan, ‘Elke Stem Telt’, maar dat wist u natuurlijk al lang!!

Reageer via facebook

';

Deze site is ontwikkeld door Time2impress