placeholder
De Band

Ameland 2023

16-06-2023

Vrijdagochtend om 8.30 uur vertrok De Band richting Ameland (de logistieke en genie dorpen waren ons al voorgegaan, er moet tenslotte het nodige voorbereid worden....).

Het was klokslag 12.00 uur toen De Band voet zette op het vaste land van Ameland, direct werden de mannen naar het strand gedirigeerd waar een tent met versnaperingen klaar stond. Naar goed gebruik werd ook dit jaar het meest recente lid ‘ontgroent’, dit jaar was dat Thijs.
Gezien de voorliefde van Thijs voor vis en visproducten mocht hij een hengeltje en schepnetje uitgooien, het resultaat was een bakje zalmsalade en twee gefileerde haringen (in een zakje). De ontgroening werd afgesloten met een klassieke zeemanslied. Thijs welkom (nu echt) bij De Band!  

Terug in ons huisje werden de slaapkamers ingericht en werd genoten van een warme maaltijd (prima geregeld door de Griffel), daarna werd het programma vervolgd. In onze woonkamer werd De Band verrast door een echt Shantiekoor, onder de bezielende leiding van Nina werd (hoe toevallig) het klassieke zeemanslied van Thijs in gestudeerd. Met een veel aandacht op details bleek ook dat zingen een van de vele taleneten van De Band is. Natuurlijk werden de instrumenten gepakt en werd ook deze klassieker toegevoegd aan het repertoire van De Band. Deze workshop werd afgesloten met een verrassing concert van de Roodneuzen (onze buren voor dit weekend).

De vrijdagavond (en voor sommigen ook de nacht) werd doorgebracht voor en in de Griffel (een Bandlid was zelfs op de bar ter bevinden) waar De Band, samen met DJ Leksie, er weer een groots en vooral gezellig feest van maakte.

Het is zaterdagochtend 9.00 uur als de laatste Bandleden zich aansluiten bij De Band, zij sluiten aan bij het ontbijt en genieten samen met De Band van een culinair hoogtepunt ook dit jaar weer verzorgd door ons culinaire team.

De dag speelde zich verder af in Hollum waar het bootwateren werd gevierd, De Band mocht vier podia betreden om daar haar kenmerkende klanken te laten horen en het publiek te laten genieten en dansen op haar muziek. Na het vierde blokje snelden ons culinair team snel naar ons huisjes, daar werd een uurtje later het diner geserveerd. Altijd mooi te zien dat een gave groep muzikanten in stilte kan genieten van een heelrijk diner. Vlak voor het diner werd ons social media team nog even in het zonnetje gezet.

De zaterdag avond voltrok zich voor en in De Griffel, het werd een avond/nacht om nooit te vergeten!!

Zondagochtend stond in het teken van ontbijten, opruimen en schoonmaken. De boot vertrok om 13.00 uur naar het vaste land, het was 15.00 uur toen De Band weer in Zwolle aankwam.

Mannen het was weer een te gek weekend!! Een woord van dank gaat uit naar De Band leden, de organisatoren van het weekend, de sponsoren, het culinaire team, DJ Leksie en feestzanger Patrick. Het was weer top!!

 

Reageer via facebook

';

Deze site is ontwikkeld door Time2impress