placeholder
De Band

3de van Europa!

03-09-2023

Zaterdag 2 september 7.30 uur de eerste mannen van De Band stappen in de auto richting Halle België. Een deel van de mannen blijft slapen in Halle en van hen werd verwacht zich eerder te melden in de slaapvertrekken van wereld stad Halle. Onderweg kon onze eigen kwismaster niet ontbreken, met een bijzondere Vlaamse quiz werd de kennis van De Band leden getoetst om zo goed voorbereid in Halle te verschijnen.

In een zon overgoten, pittoresk en met kermis gevuld dorp werd De Band op de Grote markt ontvangen door de begeleider van de dag, in ons geval was dat Eddy. Een man van midden 60, die Halle beter kent als zijn broekzak en van een biertje houdt. Kijkend naar de populatie van De Band was de begeleiding daarmee prima gescout! Eddy zou door de dag een essentieel rol spelen in de logistiek van de drankjes en vooral bij het op tijd komen de verschillenden podia.    

Om exact 13.00 uur startte De Band bij Park’s Cafe om daar onze zuiderburen te verrassen met de voor u zo bekende klanken van De Band.

De wandeling in Halle werd doorgezet naar;
- Cafe Vaantjesboer, hier werd een kleine aanpassing in het wedstrijd blokje gemaakt. Dit betekende dat De Band afsloot met ‘Why tell me why’, natuurlijk werd dit liedje ingezet vanaf de eerste verdieping van het cafe. Dit tot grote verrassing van het in grote getale aanwezig zijnde publiek.
- het Joseph Possozplein, op dit plein werd het zorgvuldig ingestudeerde wedstrijd blokje gebracht. De Band mocht zich presenteren voor het publiek en helemaal vooraan stond een tafel met daarachter twee serieus kijkende (en soms lachende) mannen te weten de jury. Zoals U gewend bent van De Band werd vol overgave, enthousiasme en plezier een mooi blokje neergezet.  
- de Bidon, als laatste werd de Bidon aangedaan. Voor dit gezellige etablissement bracht De Band weer een andere verzameling van liedjes hetgeen erg gewaardeerd werd door het publiek.

Het was rond 18.30 uur toen alle vertegenwoordigers van de diverse bandjes gevraagd werden om naar het podium te gaan, de prijs uitreiking was aanstaande. Hier werd onder toeziend oog van de burgemeester de 3de prijs uitgereikt aan De Band, een mooie waardering en fantastisch slot van de dag. 3de van Europa dat gebeurt De Band ook niet iedere dag!

De Band kijkt terug op een gave dag, we hebben veel nieuwe bandjes zien spelen en leren kennen en dat is altijd leuk. Natuurlijk gaan de felicitaties uit naar de winnaar van het festival, d’ (h)opmaten.

Een speciaal woord van dank, waardering en bewondering is er voor onze begeleiding, Eddy heeft op onnavolgbare wijze vorm gegeven aan de begeleiding van De Band, het is maar weinigen gegeven om een groep mannen als De Band op tijd te voorzien van een natje en droogje en op tijd op de verschillende podia te krijgen. Eddy dank voor een top dag!!!

Dat De Band een goede indruk heeft achter gelaten blijkt uit de vele waarderingen en positieve feedback. Zoveel zelfs dat een lokale reporter zijn (of haar) journalistieke vrijheid nam door op te schrijven ‘dat De Band zeker terug komt’, een mooi compliment maar dat zien we volgend jaar wel weer....
 

Reageer via facebook

';

Deze site is ontwikkeld door Time2impress