placeholder
De Band

Hengels Dweilfestival 2019

14-04-2019

Muziekvrinden, zondag 14 april stond De Band weer in Hengelo (gld). Wat leek een koude gure dag te worden werd  gaandeweg een zonnige dag en stonden diverse mooie, gave bandjes lekker in de zon te spelen.

Om de kosten te drukken, om milieuredenen maar natuurlijk ook voor de gezelligheid had De Band een bus gehuurd en reden we samen met onze muziekvrienden uit Kampen (We bin d’r uut) naar Hengelo. In Hengelo aangekomen werd De Band, zo als ieder jaar, hartelijk ontvangen met koffie en broodjes. De andere bands van de dag verzamelden zich ook hier en ontstonden leuke gesprekken, we komen elkaar het hele jaar door het land tegen.

Het was ook hier waar De Band werd voorgesteld aan de begeleiding van de dag, dit jaar waren het Robbert en Rens. Zoals u weet  is de juiste begeleiding voor De Band van groot belang; de begeleiding moet zorgdragen voor een juiste route naar de verschillende podia, men moet zorgen dat De Band altijd op tijd is. Tussen het spelen door moet er natuurlijk gezorgd worden voor een biertje en, tegen het einde van de dag, een bitter garnituur (dit leek lastiger dan gedacht).
 
Er moesten zondag 4 podia voorzien worden van feestelijke klanken en muzikale hoogtepunten door De Band. Hier had De Band 2 blokjes voor ingestudeerd en zowaar ook wat show elementen toegevoegd. Alle optredens werden gejureerd door een deskundige jury. De vier blokjes gingen prima, bij het eerste blok was er wellicht wat last van zenuwen en het laatste blok werd, door een geniale wissel door onze kappelmeister, een doorslaand succes.

Gezien het deelnemers veld had De Band haar kansen voorzichtig ingeschat, groot was dan ook de verrassing toen bleek dat De Band een derde prijs had gewonnen. In een rijtje staan met Toontje ongeregeld en de Feesttoeters is fantastisch!!

De terugreis verliep zeker niet rustig, de stemming was uitgelaten. De derde prijs moest gevierd worden

De Band feliciteert de Feesttoeters met haar eerste prijs en toontje ongeregeld met haar tweede prijs en wij danken onze muziekvrienden uit Kampen voor de gezelligheid (alhoewel ze wel een beetje stil waren op de terugreis….).


Foto's

Fotograaf:

Reageer via facebook

';

Deze site is ontwikkeld door Time2impress