placeholder
De Band

Ameland 2019

17-06-2019

Vrijdag 8.30 uur vertrokken de kwartiermakers van De Band richting Ameland. De logistiek rond zo’n weekend moet (en mag) niet worden onderschat, de verantwoordelijke commissie had bij TyrePoint Zwolle een bus geregeld waarin alle benodigdheden voor een dergelijk weekend in vervoerd werden. Aangekomen in ons verblijf werd De Band verrast met nog een sponsor, ditmaal was het Patrick van Eijk die met een mooi bijdrage het weekend en De Band nog meer kleur gaf.

Dat De Band niet alleen komt om te spelen bleek uit het programma van de vrijdagmiddag, De Band wil ook graag meer weten van het eiland en laat, als het even kan, ook haar maatschappelijke betrokkenheid zijn op het eiland. Als eerste stond een bezoek aan de vuurtoren gepland, in de vuurtoren uit 1881 werden de trappen beklommen en onderweg werd kennis genomen van de geschiedenis. Dankzij de uitstekende conditie van de (meeste) bandleden was dit een geslaagde excursie.

De wandeling werd vervolgd op het strand om daar te gaan jutten op het strand. U weet dat enige tijd geleden de MSC Zoe een groot aantal zeecontainers verloren is, om de natuur en het eiland een handje te helpen ging De Band de nog aangespoeld zooi opruimen. In één van de containers bleken etalage poppen en kleding te hebben gezeten, het duurde dan ook niet lang voordat de nodige ledematen van die pop gevonden waren.
De culturele en maatschappelijke inspanningen werden afgesloten met een heerlijk etentje, de (echte) standjutter bleek een begenadig vis roker en bakker te zijn. We hebben genoten!!

De avond kon beginnen, in een (door KreaVilla (Kimberley) verzorgt) special edition polo shirt verzorgde De Band een mooie super avond bij Eet en Drink lokaal De Griffel. Ditmaal werden de massaal toegestroomde (nieuwe) fans gevraag wat zij wilde horen, door middel van een banner en bierviltjes kon men aangeven welk liedje De Band mocht brengen. U begrijpt het al, het was een doorslaand succes. 

Verder op de avond volgde diverse kappelen om het feest echt compleet te maken, samen met Pary DJ Gose werd het een groot feest. Het bleef nog lang gezellig……

Zaterdag had het culinaire team van De Band om 10.00 uur het ontbijt al weer klaar staan. Rond 13.00 uur mocht De Band haar eerste blokje van de dag verzorgen, in de stromende regen en dus in een tent werd het publiek getrakteerd op een muzikaal hoogtepunt.

Rond 14.00 uur begon het op te klaren en brak de zon door. De rest van de dag verliep geweldig! Het ene blokje was nog beter dan het andere!

Om 19.00 uur stond het diner voor De Band klaar, het culinaire team heeft zich weer overtroffen. Na een heerlijk diner werd de avond voortgezet bij Eet en drink lokaal De Griffel, samen met zanger Patrick van Eijk, DJ Leksie en Gang is Alles werd het plein ‘op z’n kop gezet’. Gaaf om hier onderdeel van te mogen zijn!

De Band kijkt terug op een fantastisch weekend, met dank aan de sponsoren, Eet en drink lokaal De Griffel, de andere kapellen en natuurlijk ons publiek!!

Foto's

Fotograaf:

Reageer via facebook

';

Deze site is ontwikkeld door Time2impress