placeholder
De Band

Bootwateren Ameland 2022

19-06-2022

2022 is het jaar dat Bootwateren Ameland haar 20 jarig jubileum viert. Al 20 jaar muziek en plezier op Ameland waar De Band ook jaren acte de présence geeft. Natuurlijk was De Band ook dit jaar aanwezig om het jubileum te vieren!

Vrijdag 16 juni om 08.00 uur vertrok de bus richting Ameland, het programma wat door De Band is bedacht en georganiseerd vraagt ieder jaar weer meer ruimt. Er wordt steeds meer meegenomen om de aanwezigen op Ameland ook dit jaar weer te verrassen.

De boot vertrok om 10.30 uur, aan boord werd de eerste traditie van De Band uitgevoerd. Jan is sinds een aantal jaren onderdeel van De Band maar hij was nog niet officieel ‘ontgroent’. In de gezamenlijke ruimte van de boot werd, onder het genot van een biertje,  Jan’s doopzeel gelicht. Dit was het moment om zijn tooi te geven en hem, vanaf dat moment, te noemen als “gij die met ventielen speelt”.  Aangekomen op Ameland ging De Band het strand op, op een moderne huifkar maakte De Band kennis met het stand, de duinen en specifiek de groene duinen. Onze chauffeur en gids vertelde met veel passie en enthousiasme de geschiedenis en vooral de toekomst van dit gebied. (De Strandexpress).

Even verder op het stand had de organisatie (in de personen van Eddy en Berry) een stukje strand afgeschermd om daar eerst van een welverdiende lunch te genieten en daarna een paar "Wild West" spelletjes te doen. Zelfs een aantal langslopende toeristen deden mee in de door De Band opgezette competitie boogschieten.

Een vervolg op de ontgroening van Jan volgde snel, als solo trompettist mocht hij zijn klanken laten horen boven op de vuurtoren en jemig wat klonk dat fantastisch!!

Het was tijd om naar ons huisje te gaan om ons voor te bereiden op de avond. Na een heerlijke maaltijd van de Griffel maakte De Band zich op voor een avond spelen bij De Griffel. Rond 21.00 uur klonken de eerste klanken van De Band, daarna volgde een aantal blokjes tijdens Wild West in The Good Old Teacher.

Zaterdag 09.00 uur was De Band al weer in touw om de tenten voor die avond op te bouwen voor De Griffel, het ontbijt (weer verzorgd door ons onvolprezen culinaire team, Jeroen en Ton bedankt!) was speciaal daarvoor iets later geagendeerd. Wat volgde was een dag van veel spelen op diverse podia door Hollum. Het weer was fantastisch, er waren veel mooie kappelen en De Band was in top vorm; kortom een super middag.  

Voor de avond had De Band weer een fantastisch programma in elkaar gezet, speciaal voor de gelegenheid waren; DJ Leksie, Patrick van Eijk, Gang is Alles, DJ Gose en natuurlijk De Band aanwezig om het plein voor De Griffel in vuur en vlam te zetten. En dat lukte, wat een grandioze avond. Tot in de kleine uurtjes werd het publiek vermaakt! 

Zondag 09.00 uur stond het ontbijt al weer klaar! Natuurlijk stonden de mannen van De Band fris en fruitig aan het ontbijt buffet om de ervaringen van de avond daarvoor nog even door te nemen. Na het ontbijt werden de spullen afgebroken en ingepakt om de boot van 13.00 uur te pakken. Het was rond 15.30 uur toen iedereen weer terug in Zwolle was. Wat een gaaf weekend was dit!

De Band bedankt onze eigen organisatie commissie, het culinaire team, DJ Leksie, Patrick van Eijk, Gang is Alles, DJ Gosé, Andre Boerman - Yesgifts voor de vele Cowboy Hoeden en Erik Rodink (Carprof Tyrepoint Zwolle -Firststop) voor de medewerking/ sponsoring en of morele support, Autohopper Zwolle voor het snelle schakelen, Partytentenverhuur Kleine voor de tenten, Frank de Jong van De Griffel Ameland voor de fantastische samenwerking. HANOS Ameland voor de flexibiliteit, maar onze grootste dank gaat uit naar jullie; ons publiek. Zonder jullie was het feest niet zo mooi en het weekend niet zo fantastisch! Tot volgend jaar tijdens Muzikaal Bootwateren?

 

Foto's

Fotograaf:

Reageer via facebook

';

Deze site is ontwikkeld door Time2impress