placeholder
De Band

66 jarige Eileuvers

12-11-2022

11 november 2022, een heel belangrijke dag voor carnaval vierend Nederland en zo ook in Zwolle. Op de 11de van de 11de wordt de stadsprins voor het komend carnavals jaar bekend gemaakt. Daarnaast is dit ook het 66ste carnavalsjaar en daarmee een jubileumjaar voor de Eileuvers. 

Mede om het jubileum jaar was De Band gevraagd om de avond te kleuren met haar zo kenmerkende klanken. De avond startte voor De Band om ongeveer 19.30 uur, de gasten voor de avond werden de zaal ‘ingeblazen’  door De Band. Ruim een half uur op het podium lekker toeteren is waar De Band natuurlijk dol op is!

Na het binnen blazen van het hof werd de all time klassieker ‘Ik ben een Zwollenaar’ door Maarten Trooster, natuurlijk onder begeleiding van De Band, gebracht. Het werd één van de indrukwekkende momenten op deze mooie avond.

Iets na 23.00 uur (23.11 uur exact) werd de nieuwe stadsprins bekend gemaakt, komend carnavalsjaar gaat Prins Libra | voorop in het carnavalsgedruis, ook namens De Band van harte gefeliciteerd!
Na de bekendmaking van de nieuwe stadsprins mocht De Band nogmaals het podium op om het feest gepast af te sluiten.

De Band kijkt terug op een fantastische avond die, zoals gebruikelijk, weer fantastisch georganiseerd was! 

En op de organisatie van die avond wil de schrijver nog graag even terug komen; een avond waar honderden gasten aanwezig zijn, waar een avondvullend programma gerealiseerd moet worden, de zaal en het podium aangekleed moeten worden, waar geheimhouding van de nieuwe prins tot een kunst is verheven en dit alles ook nog binnen vastgestelde  tijden. Kortom best een uitdagende klus....

Nu begrijpt de schrijver van dit stuk dat de organisatie van deze avond in de handen van meerdere mensen was, maar ik neem hier toch de vrijheid om één persoon specifiek te benoemen; deze voormalige hoogheid en tegenwoordig vorst ‘Decibel de 1ste’, Hertog der Muzikaliteit, Graaf van creativiteit, Markies der digitale geletterdheid heeft ook bij dit feest laten zien dat hoe het organiseren van een dergelijk feest moet. Een zeer gedetailleerd draaiboek, de hele avond online aanwezig op diverse media, meespelen met De Band, speechen voor de nieuwe stadsprins; kortom hij was de hele avond overal. Top gedaan Frankie!       
 

Reageer via facebook

';

Deze site is ontwikkeld door Time2impress